Notebook vásárlásról

IBM Thinkpad L412 használt laptop

Notebook vásárlás sokak számára nem egyszerű feladat, és ez nem is csoda. Rengeteg szempont szerint lehet meghozni a döntést, és aki nincs minden technikai részlet tudatában annak komoly problémát is okozhat a megfelelő készülék kiválasztása. A legjobb az, ha kikérjük egy olyan ismerősünk véleményét, aki ért a gépekhez. Először is jó eldönteni, hogy asztali gépet vagy notebook mellett szeretnénk dönteni. Mindkettőnek megvannak az előnyei.

A laptopoknál szempont lehet a kijelző mérete, fontos elmondani, hogy a kijelzők között a méretbeli különbségeken kívül felbontás és technológiai eltérések is vannak. Hordozható gépek lévén a laptopoknál fontos szempont az, hogy a kiválasztott hordozható gépünk mennyi ideig fog üzemelni az akkumulátoráról, mennyi idő után kell etetnünk.

A gyártók ezen a területen is sok mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki gépeinkből. Amennyiben nem laptopot vennénk, hanem asztali PC-t, akkor annak energia fogyasztása is szempont lehet. A mai PC-k látványosan kevesebbet fogyasztanak régebbi társaiknál. A Lucid Virtu és NVIDIA Synergy egyformán tudják azt, hogy 2D üzemmódban lekapcsolják a kiegészítő videokártyát és visszaváltsanak integrált GPU-ra. És akkor, mikor elindítunk – tegyük fel – egy játékot, a 3D-ben sokkal erősebb VGA kártya egy momentum alatt bekapcsol, és átveszi a feladatot az alacsony fogyasztású és gyengébb integrált GPU-tól.

Ha Laptop vásárlásra adjuk magunkat még érdemes elgondolkodni azon is, hogy gépünket milyen szoftverekkel szeretnénk megvenni. Azaz milyen szoftvereket szeretnénk dolgoztatni rajta. Sokaknak a dizájn a legfontosabb. Az elegáns és egyedi dizájnú notebookokat kereső is talál magának valót online áruházunkban. Ha használt notebookra van szükséged, árához képest remek hardverrel tőlünk megkapod.