Nagy pókerbajnokoktól tanulni fél siker

Legyél te is profi!
Legyél te is profi!

Ha egyre többet játszol pókert és egyre inkább foglalkoztat az, hogy ezt profi szinten, nyereséggel a zsebedben műveld, érdemes jó helyről érdeklődni a pókervilág újdonságairól.

Miért? Mert a póker egyszerű kártyajátéknak tűnik ugyan, mégis a lehetőségek és a befolyásoló tényezők sokfélesége olyan szinten tudja módosítani a játék végkimenetelét, hogy azt az ember még álmában sem gondolná. Aki csak a játék miatt ül le pókerezni, az többnyire vagy az alapszabályokat ismeri, vagy még azt sem, és inkább a szerencsére bízza a dolgot.

A profi játékos másképp gondolkodik. Ha leül egy asztalhoz, úgy ül le, hogy nyerjen is. A hozzáállás alapból meghatározza a játékot. Erre jön rá az alapismeret, a szabályzat ismerete, a stratégiák megismerése, tanulmányozása, elsajátítása és természetesen az alkalmazása.

Aki még magasabb szinteken szeretne pókerezni és még inkább törekszik arra, hogy ő irányítsa a játékot és ne a szerencse — vagy ne más játékos —, az folyamatosan képezi magát, tanul, olvas és gyakorol. A http://pokerbajnok.com/ oldal is segítség lehet ebben. Kimondottan híres eseteket, párbajokat, handeket és játékosokat mutat be, hogy inspiráljon mindenkit, akit foglalkoztat ez a kártyajáték.

Amellett hogy átfogó cikk mutatja be a top10 pókerjátékost, külön-külön is olvasni lehet híres pókerezőkről, mint például a fiatal Liv Boeree-ről vagy tapasztalt Tony G-ről. Érdekességképp került fel a blogra a lehetetlen handdel való nyerés is, ugyanúgy, mint az a cikk is, ami viszont két játékos jó lapjainak csatáját idézi fel Palm Beachen — természetesen egyikük hatalmas bad beat-el alulmaradt. Akinek még mindez nem volna elég, és mégtöbb infót szeretne szivacs módjára beszippantani, az a Poker After Dark műsorok kiemelkedő sztorijaiba is belekukkanthat.