Motoros játékok

A motoros játékok nagyon régóta megtalálhatóak a számítógépes játékok sorában. Mint minden, nagyobb népszerűségnek örvendő téma, a motorsport sem kerülhette el, hogy a játékipar feldolgozza. Akár csak az autós játékok, a motoros játékok is hatalmas rajongó tábort tud magának. Sőt nem meglepő módon ebben a két táborban elég nagy az átfedés is. Ritka az olyan játékos, amely az autós játékokkal előszeretettel játszik, viszont a motoros játékok nem hozzák lázba. Hiszen mindkettő technikai sport.

Online játékok

motoros játékokA motoros játékok persze nem csak az nagy offline pc-s játékok és a konzolos játékok között, aratnak nagy sikereket. A gyengébb kidolgozottságú online játékok között, is szép számban találunk ebből a fajtából. Sőt, vannak olyan játék oldalak, amelyek csak az ilyen típusú játékokra specializálódtak. De persze ez még nem garancia a sikerre. Sokszor, egy-egy gyűjtő oldalon, sokkal színvonalasabb és szórakoztatóbb példányokat is találhatunk. A motoros játék kínálatot egy-egy ilyen oldal esetében ugyanis, nagyban befolyásolja az oldal tulajdonosának ízlése, na meg, hogy mennyi munkát fektetett az oldala elkészítésébe. Na meg persze a játékok összeválogatásába.

Sokan feltehetik a kérdés, hogy minek játszana bár ki, ebben a cikkben is elismerten gyengébb online játékokkal? A válasz roppant egyszerű. Azért, mert ezek a játékok ingyenesek. Ezek a játékok inkább az alkalmi, un. cassual játékosokat célozzák meg, akiknek nem a látványos grafika, az effektek jelentik egy-egy játék esetében a fő vonzerőt. Hanem a könnyen, gyorsan és persze ingyenesen elérhető játék platform. Hiszen ők, csak 10-20 percet szánnak maximum egy játékra, nem fognak ezért súlyos összegeket fizetni, vagy a netről hosszú percekig letöltögetni.