Miért fontos a védőcipő viselete?

DUNLOP Blizzard szőrmés téli csizma
DUNLOP Blizzard szőrmés téli csizma

Rengeteg olyan állás van, ahol a dolgozó fokozott veszélynek van kitéve, ugyanis ráeshet, ráfolyhat valami a testére, lábára és így tovább. A megfelelő védőcipő kiválasztása nagyon fontos, ugyanis egy jól funkcionáló felszerelés sok esetben pajzsként védheti viselőjét. Munka közben a láb általában a következő veszélyeknek lehet kitéve: ütés, beszorulás, szúrás, kémiai anyagok ráfolyása és hasonlók. Ezért érdemes a lehető legjobb minőségű védőcipőt választani, hiszen komoly balesetektől óvhatjuk meg magunkat a segítségével.

Remek lehetőségek kínálkoznak, csak meg kell találni őket. Fontos, hogy a védőcipő kemény, ám mégis kényelmes anyagból készüljön, és lehetőleg ne tegyen kárt a lábunkban. Illetve fontos az is, hogy azért szellőzhessen benne a lábunk, hiszen senki sem szeretne egész nap izzadt lábbal flangálni. Fontos az is, hogy a munka jellegének megfelelő anyagú cipőt válasszunk, hiszen ha például fenn álla veszélye, hogy megráz az áram munka közben, akkor olyan anyagot kell választani, ami földel, így megóv az áramütéstől.

Aki vízben jár, az értelemszerűen gumiból készült cipőt, csizmát választ magának, aki hideg helyeken jár az bélelt cipőt keres. Ezek maguktól adódó dolgok, ám fontos a cipők esetében az is, hogy a munka nehézségei fokával azonos besorolásúak legyenek. Ezeket a táblázatokat meg lehet találni a ruhákat forgalmazó cégek honlapján, és érdemes követni őket, mert sok gondtól óvják meg azt, aki a besorolás szerint cselekszik. Sokan nem érzik ennek a dolognak a súlyát, és egyáltalán nem fektetnek hangsúlyt ezekre a dolgokra, pedig sok baleset megelőzhető lenne, ha az emberek megfelelő és magas minőségű védőfelszerelést használnának. Ezen az oldalon minőségi termékek vannak, mindenkinek ajánlott alaposan körülnézni itt.