Megújul az Index

Minap az Index.hu megszellőztette a hírt, hogy majdnem hét éves, kissé elavult arculatát újra cseréli. A „fordulat” nem meglepő, hiszen a nagy konkurens Origo már lecserélte korábbi dizájnját, habár annak sikeressége erősen megkérdőjelezhető. Az Online Világ összehasonlította és véleményezte a legnagyobb online hírlapok designját és használhatóságát.

Érdekes módon az Origo tavalyi arculatváltása nem hogy megosztotta volna a közvéleményt, hanem egyenesen elutasították a megújult designt. Igen, igen, az új dolgokat mindig meg kell szokni, de azt is be kell látni, ha valami senkinek sem tetszik (leszámítva egy-két lelkes rajongót), akkor az bizony nem jó.

Az Origo olyan, amilyen, szokható és valóban vannak gyenge, de erős pontjai is, már ami az ergonómiát illeti. Nyomon érhető benne a szakmaiság és a kivitelezés profizmusa és amatőrizmusa is. A szövegtömb bal oldalán található üres mezők miértjére a mai napig keressük a választ.

De be kell vallanunk, hogy a 444 fényében képesek vagyunk értékelni az Origo arculatát. Sőt, csodáljuk, amiért nem nyúltak az elefánt méretű animált gif képekhez. Hála érte, de komolyan.

Be is valljuk, hogy annyira maradiak vagyunk, hogy azzal ma már nem lehet online újságot olvasni Magyarországon. Megnyitni még meg-meg tudjuk, de a 444-en és a VS-en a rovatokat megtalálni már képtelenség. Vannak egyáltalán? De most komolyan…