Lakásfelújítás hatékonyan házilag 2012

Lakásfelújítás hatékonyan 2012Lakásvásárlás után legtöbbször a lakásfelújítás a legelső lépés. Új otthonunkat szeretnénk saját ízlésünkre formálni, újraosztani a tereket, lecserélni a burkolatokat, nyílászárókat. De nemcsak az új, hanem a régi házak, lakások esetében is eljön az idő, amikor a felújítást már nem lehet tovább elodázni. Sok tulajdonos rettegve gondol a munkálatokra, amikor heteken, akár hónapokon át kerülgetheti a különböző brigádokat, a szerszámaikat, lépkedhet át a törmelékeken és nézheti a szétvésett falakat. A lakásfelújítás folyamata valóban nem a legkellemesebb időszak, de a ha a végeredményre, egy kényelmes és a saját elképzeléseink szerint kialakított otthonra gondolunk, bőven megéri az áldozatot.

Nem is olyan rég még bevett gyakorlat volt, hogy a tulajdonosok saját maguk fogtak bele a lakásfelújításba. Amit lehetett, ismerősök segítségével maguk végeztek el, így próbálták megspórolni a szakemberek díját. A végeredmény azonban sokszor csalódás lett, rövid időn belül megmutatkozott, hogy a nem megfelelően kiválasztott alapanyagok és a nem hozzáértő kivitelezés csupán rövidtávra jelenthet megoldást. Költségek szempontjából pedig a duplán végzett munkával ott tartottak, mintha elsőre szakemberekre bízták volna a lakásfelújítást, csak éppen újra feje tetejére állt a lakás.

Napjainkban a legtöbben már nem próbálkoznak házilag megoldani a lakásfelújítást, inkább a hatékony és minőségi kivitelezést választják. Amikor szóba kerülnek az átalakítások, a költségek az első helyen szerepelnek a fontossági listán, ezek pedig nagyban megszabják lehetőségek határait. A megfelelő szakemberek segítségével azonban a lakásfelújítást kevesebb pénzből is megoldhatjuk, hiszen a tapasztalt mesterek otthonosan mozognak a praktikus ötletek és az alapanyagok világában, így pontos ismereteik vannak arról, hogy mi az, amire feltétlenül szükség van és mit lehet ugyanolyan minőségben, de jóval olcsóbban megvalósítani.

Lakásfelújítás hatékonyan 2012A teljeskörű lakásfelújítás igényli a legtöbb tervezést és utánajárást. A különböző szakembereket egyenként kell felkutatni, egyeztetni velük az elképzeléseinkről és természetesen a kiadásokról. Sokaknak már itt elmegy a kedve az egésztől, pedig a gyakorlati munkák még el sem kezdődtek. Jóval hatékonyabbak lehetünk, ha nem különböző szakemberekkel dolgoztatunk, hanem egyetlen csapatot bízunk meg az összes feladattal. Egyrészt könnyebben tudunk kalkulálni is, hiszen ha más végzi a vízszerelést, a kőműves munkákat, a festést, hamar elveszhetünk a tarifák és anyagköltségek útvesztőjében. Másrészt célszerűbb, ha csupán egyetlen emberrel beszéljük meg a részleteket, aki ennek alapján osztja el a munkát a csapat tagjai között, így nagyobb eséllyel kapjuk azt, amit szeretnénk, mintha négyszer-ötször kellene a különböző szakemberekkel előről kezdeni elképzeléseink ecsetelését.

A lakásfelújítást végző vállalkozások garanciát vállalnak a munkára és komplex szolgáltatásaik közé nemcsak az átalakítások, de az utólagos munkavégzés, a sitt elszállítása, a takarítás is beletartozik. Már a felmérés után pontos képet kaphatunk arról, hogy mennyibe is fog kerülni nekünk ez az egész, hiszen a vállalkozások általában tartják magukat az eredeti kalkulációhoz, nem okoznak időközben kellemetlen meglepetést azzal, hogy váratlanul felmerülnek újabb és újabb kiadások. Ha a lehető legkevesebb stresszel és utánajárással szeretnénk széppé varázsolni otthonunkat, mindenképp érdemes a lakásfelújítást képzett csapatra bízni.