Hová menjünk nyaralni?

Ha jön a nyár bizony sokan elgondolkodunk azon, hogy melyik lenne az a hely, ahová szívesen elmennénk nyaralni. Ahonnan csodaszép emlékekkel és persze fényképekkel térnénk haza, ahol végre az egész család elfeledkezhet a mindennapi gondokról, és ami természetesen megfizethető is. Nem is kell a nyárnak közelednie, hiszen sokan jóval előtte, már télen elkezdik fontolgatni a lehetőségeket és persze elkezdik az erre szánt pénzt is összegyűjteni.


Ha már megvan a pénz, akkor csak a hely hiányzik, amit nem könnyű eldönteni, főleg akkor, ha a nyaralni kívánó pár, vagy családtagok mást-mást akarnak. Úgy gondolom sok helyet érdemes megnézni Európában, de egyet kötelező: Európa talán legszebb tengerpartjaival rendelkező Horvátországot. A mediterrán Adria májustól októberig alkalmas a nyaralásra. Gyönyörű természeti kincsekben, látványosságokban és csodálatos szigetekben gazdag ország, így rengeteg látnivalóval rendelkezik. Ott van például Isztira tengerpartja, a Kvarner-öböl szigetei, Trogir és környéke, az igazi Dalmácia, amely magyar történelmi vonatkozása miatt kedvelt úti cél lehet. De ne felejtsük ki Omist, a Centina folyó torkolatánál fekvő gyönyörű kisvárost, és a Makarskai Riviérát sem, amely talán a tengerpart legszebb része.
Hogyha már az ország is megvan, már csak az utazás és a szálláshely marad. Az utazást tekintve, repülővel, autóval, vagy a kalandokat kedvelők akár vonattal is utazhatnak, ám mielőtt elindulunk érdemes utánaolvasni a vámszabályoknak. A szálláshelyek közül talán a legnépszerűbbek a kempingek, ugyanis a legtöbb kemping a partok mentén található, így könnyen megközelíthetők a strandok. Olyan az egész mintha álmaink valósulnának meg, gondoljunk csak a felkelő és lemenő nap látványára, a rengeteg vizisportra, amelyet könnyedén kipróbálhatunk és a gyönyörű tengerparti táj csodás élményére.

 

http://latvanyossagok.hu/