Honlapkészítés kezdőknek

Az Internet miatt nagyon sok cég már honlapkészítéssel foglalkozó vállalatokhoz fordul, hogy cégét egy weblap segítségével hirdesse, valamint hogy megismertesse az internetezőkkel. Azonban az ígéretes vállalkozások tulajdonosainak, alkalmazottainak általában nem a weblapkészítése a szakterületük, ezért sokszor nem  tudják, mi is kell valójában szerepeljen egy honlapon. Megpróbáltuk összefoglalni tehát a céges honlapkészítés tudnivalóival kapcsolatos tanácsainkat.

Először is fel kell tegyük magunkban a kérdést, mi a célja a honlapunknak, mi a honlapkészítésnek a fő oka? Ez a látszólag egyszerűnek tűnő lépés, pedig nagyon fontos, hogy tudjuk,konkrétan mit szeretnénk vele? Csupán bemutatni vele a céget? Termékeket ismertetni? Tanácsokat adni? Ha tudjuk, mi a cél, az sokat segíthet a további feladatok felépítésében, az optimális megoldások megtalálásában. Ha a honlapkészítés feladatait egy webdesigner cégre bízzuk, elengedhetetlen a céljaink világos megfogalmazása, ami majd a projekt eredményességéhez vezet. Tervezzük megezután azt, hogy milyen tartalommal fogjuk a weboldalakat, aloldalakat megtölteni.

A honlapkészítés legfontosabb eleme valójában ez: az oldalak tartalmi részének elkészítése. Ez képviseli ugyanis a legnagyobb értéket, ezért lesz érdemes a felhasználóknak, az olvasóknak, vagy a potenciális klienseknek ellátogatni az elkészült weboldalainkra. A honlapkészítés ezen fázisát jobb, ha magunk végezzük el, vagy rábízzuk a cég egy belső munkatársára, akivel könnyebben tudunk egyeztetni a tartalomban szereplő elemekkel kapcsolatban.

Természetesen van, hogy a webdesigner cég is tud segíteni a tartalom összeállításában, de a vállalkozásunk szakterületéhez senki nem ért olyan szinten, mint mi magunk. Ezek után már csak apróság a honlap szerkezete, külalakja és a szükséges képek kiválasztása esetleges képgalériához.

A weboldal készítés elengedhetetlen eszköze egy tárhely szolgáltató.. ha Önöknek szükségül volna egy megbízhatóra, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot!