Hogyan történik a hajbeültetés?

Hajbeültetési módszerek
Hajbeültetési módszerek

A Sikos Hajbeültetés Klinika weboldalán található hajbeültetés képek jól illusztrálják a FUE és a FUT hajbeültetési módszerek alkalmazásának lépéseit és a módszerek hatékonyságát. Az egyes módszerek csak a haj kinyerésének módjában térnek el egymástól. (A kinyert hajtüsző egységek beültetését ezután már mindkét esetben ugyanúgy végzik.) A FUE módszer esetében az átültetni kívánt hajtüsző egységeket, másnéven graftokat egyenkénti kihúzásos technikával nyerik ki az úgynevezett adóhelyről.

(A FUE módszer alkalmazásának egyik feltétele, hogy az adóhelyen a műtét idejére rövidre legyen lenyírva a haj.) A használt eszköz tekintetében lehet kézi vagy gépi a hajtüsző egységek kinyerésének módja. A műtétet végző orvos munkáját könnyítheti meg gépi FUE eljárás alkalmazása. Ekkor a hajtüsző egységeket motorizált géppel forgatott mikro-körkéssel vágják körbe.

A FUT technika esetében egy fejbőr csíkot távolítanak el, majd innen nyeri ki a műtétet végző orvos az átültetendő graftokat. (Ennek a módszernek az alkalmazásával nem kell rövidre nyírni a hajat az adóterületen, mert a szakorvos az eltávolított fejbőrcsíkot készíti elő graftok kinyeréséhez.) A kinyert hajtüsző egységek ezután minden esetben egyenként kerülnek beültetésre a hajhiányos területre. (Fontos, hogy a természetes hatás érdekében precízen, előre meghatározott dőlésszögben ültessék be a hajtüsző egységeket.)

A Klinika weboldalán tájékoztató jellegű adatok találhatóak a hajbeültetés árait illetően is. Amennyiben további információra lenne szügsége a hajbeültetést illetően, lépjen kapcsolatba a Sikos Klinika munkatársaival.