Hankook vs. Pirelli

Mindenki szeretne biztosra menni a téli gumi vásárlásnál, de nem mindig sikerül beletrafálni a legjobb ajánlatokba. Mi most segítünk egy kis összehasonlítással, ami során kiderül az is, hogy milyen márkákat szeretnek használni az autósok. Vegyünk két olyan márkát, ami ismerős lehet. Annak köszönhetően, hogy Magyarországon is üzemet nyitott, a legtöbb magyar jól ismeri a Hankook márkát. Ezért hát az egyik ilyen márkát, amit minőségileg és ár szempontjából megnézünk, az a Hankook lesz. Aki nézi a F1-es futamokat, tudja, hogy egy másik neves gumigyártó vállalat, a Pirelli számukra is kiváló gumiabroncsokat készít. Vegyük hát ellenfélként a Pirelli gumikat a Hankook mellé.

Mivel közeleg a tél, jó ha időben felkészülünk a kemény időjárási viszonyokra, és ezt nem csak a hólánc oldja meg egyedül. Fontos, hogy jó minőségű téligumi is legyen a kocsi alatt. Na de a nagy kérdés mégis az, melyik a jobb? A Hankook vagy a Pirelli? Az ADAC 2012-ben is elvégezte a szokásos téligumi tesztjét, amelyről elsők közt számol be a taylorgumi.hu is.

Az teszten ezúttal három méretben mérkőztek meg egymással a téligumik és persze a felsőkategóriás gumik között a Pirelli Winter 190 Snowcontrol téli gumi került teszt alá. Harmadik helyen végzett végül, jó minősítéssel. Megbízhatóságát ára is rendesen tükrözi, hiszen egy abroncs olyan 17 000 Ft-tól kezdődik az üzletekben és webáruházakban is.

A Hankook Winter I*cept EVO W310 téligumit is teszt alá vetették, ami a közép kategóriát képviseli, és aki a taylorgumi.hu oldalon megtekinti az eredményt, láthatja, hogy bizony az elfogadható minősítéssel olyan abroncsok közt szerepel, mint a Barum vagy a Firestone. Ami a meglepő: nagyon kevéssel különbözik a Pirellihez képest az ára. Szintén 16-17 000 Ft-ért ezt az abroncsot is könnyedén be lehet szerezni. Nos, akkor melyik marad? Hankook vagy Pirelli?