Fodrász vélemény a hajproblémákról

Fodrász vélemény a hajproblémákrólSzinte nincs is olyan hölgy, aki teljesen elégedett lenne frizurájával, és bár manapság már minden gondra kapható a megfelelő hajápoló szer, de ha néhány alapvető dolgot betart, kevesebb problémája adódik majd hajával. Mindegy, hogy vadóc göndör fürtjeit nem tudja kordában tartani, vagy a lapos, zsíros hajtól szenved, esetleg a korpásodással vív folyamatos harcot, a megoldás talán csak hajápolási szokásai megváltoztatásán múlnak.

Ha folyton rendetlennek érzi göndör haját, ne hagyja azt kiszáradni. Ápolja rendszeresen, hidratálja, és így fürtjei rendezettebbnek hatnak majd. Ügyeljen a hajszárításra is, hiszen a forró levegőt nem mindegy, hova fújatja. A hajvégekre irányított szárítással megelőzhető, hogy idő előtt begöndörödjön a haj. A heti rendszerességgel végzett jojobaolajos pakolás is elősegíti, hogy tincsei hidratáltabbak legyenek.

Ha esetleg éppen ennek az ellenkezőjétől szenved, vagyis frizurája túlságosan rátapad fejére, és egyáltalán nem hat dúsnak, egészen más jellegű odafigyelésre lesz szüksége esetleg fodrász segítségére lesz szüksége. Bár a hidratálás itt sem maradhat el, viszont egy ügyes trükkel megelőzheti, hogy a balzsam maradékai a hajban maradjanak, ezzel lapos, zsíros hatást keltve. Használja először a balzsamot, és csak azután a sampont! A volumennövelés érdekében vásároljon jó minőségű hajformázókat. A hajhabok remek választásnak bizonyulnak.

Sokakat érint a korpásodás problémája, mely amellett, hogy viszket, rendkívül igénytelen hatást tud kelteni. A legjobb megoldás természetesen a korpásodás elleni készítmények használata, melyekből bőven találunk a drogériák és áruházak polcain. A jó minőségű termékek minden bizonnyal segítenek majd a problémán, ám ha jól tudja, hogy hajlamos rá, akkor a tünetek megszűnte után se válasszon másik hajápoló szert, hiszen a korpa könnyen visszatérhet!