IAGA SOPRON Geodetic and Geophysical Research Institute

16júl/19Off

Egyszerű megoldás az utazó adapter

Töltő adapter utazáshoz

Töltő adapter utazáshoz

Mielőtt elindulunk még nem árt egyszer átnézni a bőröndöt, hogy ne maradjon otthon semmi. Amit sokszor el szoktunk felejteni egy külföldi út során, magunkkal vinni az utazó adapter tartozékot.

Ennek hiányában ugyanis nem tudjuk használni a telefon-, laptop töltőt, illetve semmilyen más berendezést, ami az európai szabványnak felel meg. Még szerencse, hogy nem minden országba kell utazó adaptert vinni, de ha az Egyesült Államokba készülünk, akkor mindenképp szükség lesz legalább 1 darabra.

Vigyázat, mert Angliában megint egy másik utazó adapterre lesz szükség, hogyha elérhetőek szeretnénk maradni a vakáció ideje alatt. A legtöbb szállodában biztosítanak ilyen adaptereket a vendégeknek, de a mondás is úgy tartja, hogy „jobb félni, mint megijedni“, elvégre csak egy pár száz forintról van szó, ezért nem jelent nagy kiadást.

Aki sokat utazik, annak érdemes beszereznie egy egész szett utazó adaptert, amiben megtalálható az amerikai, angol, ausztrál, svájci, francia, de még a Dél-afrikai Köztársaság változata is. Egy ilyen csomaggal már bejárható az egész világ.