Csomagoló doboz hajsza költözéskor

dobozAz emberek többsége az élete során többször is költözik, így azt gondolnánk, hogy a rutin miatt egyre könnyebb a költözést kivitelezni. Azonban költözésről költözésre azzal szembesülünk, hogy egyre több dolgot kell átszállítanunk az új helyre. Így a költözés előtt nagy hajsza szokott indulni megfelelő csomagolóeszközök után.
A kevésbé gyakorlott költözők is tudják, hogy karton dobozból legalább annyit össze kell szedni a költözéshez, hogy legalább a törékeny tárgyakat abba tudjuk csomagolni. A kicsivel több rutinnal rendelkezők azonban már rájöttek, hogy a legjobb, ha annyi doboz van, amennyibe minden apró holmit, törékeny tárgyat, és akár még a ruhát is bele tudják csomagolni. A doboznak ugyanis számtalan előnye van a többi csomagolóeszközzel (pl. a zsákkal) szemben:
– Környezetbarát
– Jobban véd a sérülésektől
– A ruhák kevésbé gyűrődnek benne
– A kicsomagoláskor könnyebb átlátni a dobozokba rendezett tárgyakat, mintha zsákban lennének
Ha már eldöntöttük, hogy amit csak lehet, dobozba csomagolunk, akkor felvetődik a kérdés, hogy honnan lesz annyi doboz, amennyi kell. A régi jól bevált módszer ugyanis, hogy a kisboltokból begyűjtjük, sok esetben kevésnek bizonyul.
Jó hír, hogy sok költöztető cég biztosít a megrendelői számára költöztető dobozt. Ha ilyen céget választottunk, akkor az megkímél minket a doboz-hajszától. Ha nem ilyen céget választottunk, akkor érdemes keresnünk egy doboz forgalmazó céget, ahol kisebb összegért tudunk vásárolni erős hullámpapír dobozokat.