Édes tengerparti pihenés...

Brac szigete – kilátó az Adriára

Brac szigetén található a horvát tenger legmagasabb pontja, a Vidova Gora, amely 778 méteres magasságával természetes kilátót képez az összes dalmáciai szigetre.

Brac kiváló választást jelent azon turisták számára, akik szívesen váltogatják az üdülés mozgalmasságát. Brac szigetén egyaránt megtalálhatóak olyan települések, hogy pezsgő éjszakai élet folyik, de olyan településeket is találhatunk, ahol igazi nyugalmat lelhetünk. Sőt, a műemlékek és történelmi hagyatékok iránt érzett vonzalmunkat is táplálhatjuk a sziget középkori településeivel.

Tegyünk egy nap sétát és kapaszkodjunk fel a sziget legmagasabb pontjára, a Vidova Gora helyre. A csúcsról hihetetlen látvány tárul elénk. Szinte beláthatjuk az egész dalmát tenger megannyi szigetét. Ha szép tiszta idő van, a látvány valami egészen fantasztikus. Mindezért csupán egy 778 méteres hegyet kell megmásznunk.

Az azúrkék víz, a fehéren csillogó part és a zölddel csipkézett táj rabul ejti a turista szívét. A környező települések nem kevésbé csodásak. Mindenképpen érdemes ellátogatnunk Pucisca településre is, amely fehérségét az a márvány adja, amiből az amerikai Fehér Ház is készült.