Bluetooth bukósisakok

bluetooth bukosisakA motorozás nagy szerelmesei jól tudják, hogy a motorozás nem jelent mást, mint szabadságérzetet és önállóságot. Az érzés, hogy mi uraljuk a motort és mi szabályozzuk a sebességet hihetetlen elégedettséggel tölti el a vezetőt. Azonban itt is, mint minden más esetben nagyon fontos a biztonság, amit a bukósisak nyújt. Bukósisak nélkül el sem indulhatunk, hiszen, akármennyire is egyszerűnek tűnik, a motorozás számos veszélyt is rejt. Egy bukósisak pedig megvéd minket ezektől, ha megfelelőt választunk.

A zárt bukósisakok is elvégzik a feladatukat, vagyis megóvják a fejünket az esetleges ütközésektől, viszont közel sem olyan kényelmesek, mint a felnyithatóak. A kényelem azonban nem csak abban nyilvánulhat meg, hogy a bukósisak súlya nem túlságosan megterhelő, hanem abban is, hogy például egy hosszabb út során kommunikálhatunk az utastársunkkal.

Hogyan lehetséges ez?
A bluetooth bukósisakokban található, intercom-nak nevezett funkció lehetővé teszi azt, hogy akadálymentesen társalogjunk a partnerünkkel motorozás közben, természetesen akkor, ha neki is van egy megfelelő bluetooth bukósisakja. Amennyiben egyedül utazunk, ez a fajta sisak akkor is megállja a helyét, hiszen rádiót és zenét is hallgathatunk róla a telefonunkról (ez azonban olyan telefont igényel, amely képes a hívásokon kívűl ezeket is fogadni bluetooth-on keresztül).

Kiváló zajcsökkentés!
Megfordulhat a fejünkben az is, hogy vajon mennyire tisztán hallhatjuk egymást a partnerünkkel motorozás közben, vagy hogy mennyire lesz tiszta a rádió frekvencia, esetleg a zene, amit hallgatni szeretnénk, hiszen motorozás közben, a nagy sebesség nagy zajt is von maga után. Ez azonban nem jelent problémát, hiszen ez a bluetooth bukósisak remek zajcsökkentő és erős hangerőt biztosít a sisak viselőjének.

Kényelmi szempontból egyáltalán nem marad alul a többitől, hiszen ugyanúgy kiválóan illeszkedik a fejre és elvégzi a biztonsági teendőit is, ugyanis nagyon jól elvezetik az ütést, megvédve így a koponyát a sérüléstől.

 

Bővebben is olvashat ezekről ITT!