Az igazi luxus, avagy Zino Davidoff

A Davidoff márka képviseli az igazi luxust. Nem csak nagyszerű parfümöket dobott a piacra, de luxusminőségű dohányok és kávékülönlegességek is hozzásegítették a népszerűséghez. Apja Svájcba emigrált, ahol megalapította dohányboltját, melyet később Zino vett át. Életét a jó minőségű kávé és dohány áru felkutatásának szentelte. Később ismerte csak fel, hogy a már befutott márkanevet másra is használhatná. A Davidoff parfümök megszületéshez a Coty céget magába foglaló Lancaster cég együttműködését kérte.

Az első parfüm 1984-ben került piacra Davidoff for men néven. Ezt követően nemsokára a a Zino Davidoff férfiparfüm lépett színre, majd bombaként robbant be a parfümpiacra a legendás Cool Water. A parfüm megjelenését hatalmas hírverés előzte meg. Többek között több millió illatmintát szórtak szét a női magazinok lapjai között, ami akkor még egy egészen meglepő reklámfogásnak számított. Emellett persze a tévés, rádiós reklámok özönével hívták fel a figyelmet a parfümre.

A siker nem maradt el és megszületett minden idők leggyorsabban fogyó parfümje a Cool Water for her az 1990-es években. Az illat az esőerdők illatát idézi, tele van energiával és frissességgel. Ez a neves parfüm mára egy sorozattá nőtte ki magát, ugyanis megjelenése óta számtalan, limitált változatban kapható. Ilyen például a Cool Water Ice Fresh vagy a Cool Water Game.

A hűsítő illatok igazán méltó folytatásaként megszületett a Hot Water. Az illatra a forró és pezsgő hangulat a jellemző, amiért a paprika, a pacsuli és a benzoin a felelős. A 2000-es évek egyik nagy dobása az Echo parfüm páros volt. A nők számára készült illatra a romantika volt a jellemző lágy illatjegyekkel, amíg a férfiak illata fás-fűszeres volt, az eleganciát sugározta.

A Davidoff parfümök leginkább a férfiaknak kedveznek, hiszen például az utóbbi években két új férfiparfüm is a piacra került. A Silver Shadow a hódtó férfiak számára ajánlott friss és misztikus illatjegyeivel. Legújabb parfümje a Champion pedig már egy igazán modern, lendületes és sportos illat, ami egyben kemény és mégis friss.