Az elektromos cigaretta működési elve

Elektromos cigaretta tartozékokkal

Az elektromos cigaretta fő alkotó része az akkumulátor, ami biztosítja az e-cigi üzemeltetését hosszú távon. Az akkumulátor vásárlásakor jól gondoljuk meg, hogy melyiket választjuk, ugyanis ettől függ az e-cigi élettartama. Egy jó akkumulátor segítségével akár fél évig is élvezhetjük a különböző aromákat. Az akkumulátor feszültsége egy fűtőszálra jut egy kapcsolón keresztül, és az ezen áthaladott áram felmelegíti azt. A porlasztott gőz pedig akkor képződik, amikor a forró fűtőszál a beszívott levegővel lép reakcióba.

 

A következő alkotórész a patron, ami a kazánban van elhelyezve, ami egyben a fűtőszálat is tartalmazza. Ez a fűtőszál pedig hőt termel és így képződik a gőz.

A kazán karbantartása:
A patront távolítsuk el, és a kazánt áztassuk alkoholban. A feloldott kosz eltávolításának érdekében áztassuk be desztillált vízbe a kazánt, majd fújjuk ki a vizet belőle. Fontos, hogy a művelet végén a kazánt teljesen szárazra töröljük, és csak azután helyezzük vissza rá az akkumulátort. Elpárologtatjuk a felgyűlt vizet, majd a fűtőszálat kb. 10-szer hagyjuk vörösre izzani.
Fontos tudni, hogy a kazán karbantartása nagyon időigényes munka és alapos odafigyelést igényel. Semmiképp se kezdjünk neki akkor, ha nem szánunk rá néhány órát, ugyanis sok részletre kell odafigyelni. Ha azonban nekilátunk, akkor mindenképp dolgozzunk pontosan.

Elektromos cigaretta vásárlásakor figyeljünk oda a következőkre:

Ne hamarkodjuk el a döntést és ne vegyük meg az első e-cigit, ami a kezünkbe kerül. Kérjük ki az eladó tanácsát és figyeljünk oda arra, hogy pontos infókat kapjunk és az igényeinknek és a dohányzási szokásainknak megfelelően válasszuk ki például az akkumulátort. Épp ezért nézzünk utána a dolgoknak és legyen egy elképzelésünk, mielőtt e-cigit vásárlunk. Az e-liquidet is úgy válasszuk ki, hogy az megfeleljen az ízlésünknek, hiszen jól tudjuk, hogy ezeknek nincs kellemetlen füst szaguk, hanem szinte érzékelhetetlen, környezetet nem zavaró aromákat bocsájtanak ki. Oldalunk: http://www.elektro-cigaretta.hu/