Az adatbiztonság rendszeresen felülvizsgálandó

Adatbiztonság
Adatbiztonság

A kis és közepes vállalkozások működése sem képzelhető el informatikai támogatás nélkül. Könnyű elképzelni, hogy amikor nem működnek a számítógépek, akkor azonnal, vagy nagyon rövid időn belül megáll a termelés is, amikor adatvesztés történik, akkor mekkora veszteség ér bennünket.

Az adatbiztonság napjainkban a vállalatok számára sarkalatos kérdéssé vált. A vírusvédelem, a biztonsági mentések, a külső támadások kizárása mellett a munkatársak hozzáférésének megfelelő szabályozása is megoldandó feladat lett. A Seacon Europe Kft helyzetfelméréssel, tanácsadással, egyedi igények alapján specifikált és kidolgozott „kulcsrakész” szoftverek szállításával, vagy a már kész szoftverek testre szabásával könnyítheti meg informatikai rendszereinek veszélytelen működtetését.

Ha a cége biztonságos működését támogató adatait stabil helyzetben szeretné tudni, akkor rendszeresen vizsgálja felül az adatbiztonságra való céges rendelkezéseket, és azoknak a betartását is. Ön vagy IT munkatársa biztosan tudja, hogy a cégben kinek milyen adatokra van rálátása esetleg még módosítási jogosultsága is? Tudja, hogy nem tárolnak-e felesleges, akár veszélyes adatokat a szerveren? A Seacon Europe Kft fejlesztéseivel dolgoznak állami szervezeteknél és nagyvállalatoknál, de testre szabhatóak kis és közepes vállalkozásoknál is.

A vállalkozások versenyképességének megtartásához egyre nagyobb szükség van az informatikai rendszerek gördülékeny használatára, azoknak a felügyeletére és ellenőrzésére. Egyes vállalkozói körökben már a szerződéskötésnek is feltétele az informatikai audit, vagyis hogy az informatikai rendszereket biztonsággal tudják használni.