A szúnyogcsípés kezelése

Szúnyogháló, az egyszerű megoldás
Szúnyogháló, az egyszerű megoldás

Több különböző hasznos házi praktika áll a rendelkezésünkre, mikor a szúnyogcsípéseket szeretnénk kezelni. A csípő, viszkető érzés igen kellemetlenül hat és vakarózásra ösztönöz, noha mindenki jól tudja, hogy a csípések vakarása lassítja a gyógyulás folyamatát, kisebesedhet a csípés helye és a sebbe került baktériumok miatt elfertőződhet.
Ha megtörtént a csípés, vajon mit tehetünk, hogy megszabaduljunk a viszkető érzéstől és minél előbb gyógyuljon a seb?
Számos házi praktika létezik, melyeket mér nem csak nagyanyáink, hanem sok száz évvel ezelőtti őseink is alkalmaztak.
Régóta ismerjük a hagymalé és a menta jótékony hatását. Ha bekenjük a csípés helyét, hamar gyógyulni és lappadni kezd az apró dudor.
A mai nap is az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb módszer az ecetes borogatás, ami azonnali enyhülést hoz. Néhány perces borogatás után a duzzanat lappadni kezd és a viszkető érzés is megszűnik. Az alkohol fertőtlenítő hatásának köszönhetően hasonló hatást vált ki. A hűtő érzetet keltő fertőtlenítés elősegíti a gyógyulást.
Minden háztartásban megtalálható a só. Nincs más dolgunk, mint nedves masszát gyúrni belőle és ezt felkenni a csípés helyére. Gyors megoldás és rendkívül hatásos.
Természetesen ennél is jobb, ha nem csak a csípéseket kezeljük, hanem meg is előzzük azokat. A szúnyogháló kiváló és hatásos megoldás erre, de számos rovarriasztó hatással bíró növényt is alkalmazhatunk, mint például az élő paradicsom, vagy a citrom aromája.