A logók világa

Csurga-logo5A logó egy intézmény, cég, vállalat vagy egyéb szolgáltatás egyedi jele. Célja az, hogy valamilyen szinten tükrözze annak a cégnek a tevékenységét, vagy a cég nevét, amelyet jelképez, vagy egy intézmény, vállalat fontosabb célkitűzéseire világítson rá. A logó egyben védjegy is lehet, ami csak a jogokkal rendelkező feleket jogosítja fel annak használatára vagy terjesztésére, de a jogosult használati engedélyt adhat másnak is. Egy logó megtervezését jól és alaposan meg kell fontolni, hiszen manapság a piacokon minden cég saját védjeggyel rendelkezik. Épp ezért fontos, hogy cégünk logója egyedi legyen, könnyen kitűnjön a többi közül és egyből fel lehessen ismerni.

Ahhoz, hogy egy logó mindent elmondjon „gazdájáról”, nem fontos szöveget és képet is tartalmaznia, hiszen tudjuk, hogy egy közismertté vált logónak egy idő után elég csak egy kép, egy ábra is ahhoz, hogy egyből felismerhetővé váljon.

A logó készítés típusai közül meg kell említeni a szöveges logókat, amelyik a legegyszerűbb típushoz tartozik, s amelyiknél a tervezők a legjobban bevált betűtípusokat használják. Az ikonikus logók a legelterjedtebbek, mivel egy jól bevált szimbólum többszörös jelentéssel is bírhat akár egy cég, akár egy szervezet szempontjából. Ezeknél a logóknál a színvilágra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hisz sokan nem is tudják, milyen hatalmuk van bizonyos színeknek, és milyen mértékben tudják befolyásolni a tudatalattit. A fehér és kék színt például gyakran használják pártok logójaként, a narancssárgát az érettség szimbólumaként, a pirosat pedig figyelemfelkeltésre használják, valamint egy termék ellenállhatatlanságát is sugallja. A bankok, valamint a biológiai és ökumenikus mozgalmak közkedvelt színe pedig a zöld. A szöveges és ikonikus logók kombinációját vegyes logóknak nevezzük, amelyek, mint azt a név is elárulja, úgy szöveget, mint ábrákat és szimbólumokat is magukba foglalnak.
Akármelyik logófajta elkészíthető, ha azt a megfelelő emberre bízzuk.

Munkáim során az egyediségre és felismerhetőségre fektettem a hangsúlyt, így hát garantált az egyedi ötletek és eredetiség használata. Önnek csak az a dolga, hogy elképzelését leírja, majd azt igyekszem többféleképpen is logóba önteni, hogy kiválassza a legjobban tetszőt. Vegye fel velem a kapcsolatot és pontosabb árajánlattal és bővebb információkkal szolgálhatok.”