A kötelező biztosítás alakulása jövőre

Kötelező biztosítás

Az üzemanyag árak folyamatos drágulása mellett joggal merülhet fel Önben autósként a kérdés, hogy vajon mi lesz a helyzet jövőre a kötelező biztosítás díjait illetően. Mint minden év januárban megszokhattuk, minden területen némi drágulás várható, ám a biztosítási piaccal kapcsolatban az előrejelzések némileg mást mutatnak.

A biztosító társaságok ugyanis a kötelező biztosítás területén is igyekeznek versenytársaiknál kedvezőbb feltételeket biztosítani az ügyfelek számára, s mint az a közelmúltban már meg is történt, a kötelező biztosítás szolgáltatásával újonnan piacra lépő biztosító társaság megpróbálja minél alacsonyabb díjakkal magához csábítani az autósokat.

Rossz hír azonban, hogy a kötelező biztosítás témájához kapcsolódó, kormány által kivetett különadókat tulajdonképpen áthárítják a társaságok ügyfeleikre, így végső soron ezt a terhet az autósok viselik majd. Tény viszont, hogy a biztosító társaságok közötti verseny a kötelező biztosítás díját akár hosszabb távon is alacsonyan tartják majd, s ez mindenképpen pozitívumként tartható számon. Az adózás egyéb irányvonalait figyelembe véve pedig igen ritka az, hogy valami a fogyasztó előnyére válna. Nos ez úgy tűnik, a kötelező biztosítás terén minimum a közeljövőt illetően megvalósulni látszik.