A jó szerszám minden otthon „ezermestere”

Kiváló minőségű szerszámok
Kiváló minőségű szerszámok

Nem csak a férfiaknak van szükségük szerszámokra otthon, hiszen vannak olyan alapvető és hasznos szerszámok, amik férfitől függetlenül minden lakásban elférnek és hasznosak.  Melyek azok az alapvető szerszámok, amik segítségével mi magunk is ezermesterré válhatunk? Ami a legfontosabb, hogy szerezzünk be egy szerszámos ládát. Vannak olyan modellek, amik már eleve tartalmazzák az alapvető szerszámokat, mint például a csavarhúzót, fogókat, kalapácsot, mérőszalagot, de vehetünk teljesen üres ládát is, amibe mi választjuk ki a szükséges szerszámokat, odafigyelve árra, minőségre. 

 

Ha kalapácsot szeretnénk vásárolni, érdemes rezgés – csillapító gumi markolattal ellátott modellt választani, általában ezek már eleve ergonóm kialakításúak. Bár feszítővasra nem mindig van szükség, azért jó, ha ez is ott lapul a láda alján, hiszen ez is praktikus segítséggé válhat. A fogókra mindenképp szükség van, akár egy drót megtartására, akár egy nehezebben elérhető cső megfogására. A hosszú, elvékonyodó, kovácsolt fejű tű fogó különösen hasznos a villanyszerelési munkában, ahol a hozzáférés kézzel nehéz vagy veszélyes.

Mint már korábban is említettük, csavarhúzóra mindenképp szükség van. Ha van rá mód, a jó minőség mellett gondoljunk arra is, hogy a mágneses fejű csavarhúzók plusz előnnyel rendelkeznek, nem veszítjük el a csavarokat ki- és becsavarozáskor. A csavarhúzók mellé érdemes beszerezni olyat is, mely több bittel rendelkezik. Szintén fontos szerszámok közé tartozik a vezetékvágó és a vezetékcsupaszító, a mérőszalag, illetve az elektromos teszter. Cserélhető pengés univerzális kést is ajánlott a ládába tenni, és a véső is egy olyan általános kézi szerszám, aminek a használata akkor a legégetőbb, amikor épp nincs kéznél egy se.

Hol lehetne ezeket a hasznos és minőségi kézi szerszámokat beszerezni? Ha nem akarunk sok időt szánni a beszerzésre, akkor remek megoldást nyújt a Phobos Barkácswebáruház, ahol mindezek online megrendelhetők.  Weboldalunk http://www.phobos.hu/