A gumidefekthez vezető gyakori okok

10128373_2_644x461_4-db-fulda-kristall-195-60-15-m-s-teli-gumi-olcson-elado-tolts-fel-fenykepeketSenki sem szeretne meglepetésszerűen egy gumidefektet észlelni egy hosszú és fontos út során, épp ezért rajtunk is áll, hogy mennyire figyelünk oda a guminkra és mennyit teszünk azért, hogy megelőzzük a gumidefektet. Nézzük meg, mire kell odafigyelnünk:

Először is fontos, hogy a megfelelő nyomást tartsuk meg, ugyanis az alacsony guminyomás következtében az abroncs gördüléséből adódó deformáció olyan mértékű felmelegedéshez vezethet, ami aztán a gumidefektet is okozhatja.

Mit tegyünk?
Legalább havonta kétszer ellenőrizzük a gumi nyomását!

Egy másik ok, ami gumidefekthez vezethet az, ha például parkoláskor nem figyelünk eléggé oda, és úgy állunk meg, hogy a gumi fele van csak a járdaszegélyen, van ha párhuzamos parkolás esetén végigsúroljuk a gumi oldalát a szegélyhez. Mindezek az apró és jelentéktelennek tűnő dolgok igenis növelik a gumidefekt kockázatát. Sokat pedig nem számít, hogy olcsó téli gumit használunk vagy drágábbat.

Arra sem árt odafigyelnünk, hogy tartsuk be a gumiabroncson feltüntetett maximális terhelést, mert a túlterhelésből még kellemetlen meglepetések adódhatnak.

Továbbá tartsuk szemmel az abroncsokat, és ha idegen tárgy (kavics, szemét) szorul az abroncson található árkokba, távolítsuk el azokat, hogy ne sértsék fel az abroncsot. Ha akármilyen rendellenességre figyelünk fel, ne merítsük ki a gumit a végletekig, hanem menjünk el még időben egy szervizbe, hiszen ha nem tulajdonítunk kellő figyelmet az apró jelekre, az abroncsunk használhatatlanná válhat.

Mindig legyünk felszerelve egy jó pótkerékkel, hiszen sosem lehet tudni, mikor van rá a legnagyobb szükség. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy, bár tartanak egy pótkereket a csomagtartóban, mégsem tartják karban, és amikor bizony szükség lenne rá, akkor szembesülünk a ténnyel, hogy azzal sem jutunk messzire. Épp ezért éri meg egy üzemképes pótkereket tartani magunknál!